Selecteer een pagina

sinds 2015 begeleidt Christophe maandelijkse vuurcirkels in Stekene:

Met de vuurcirkels meanderen we door ons persoonlijk leven, en vinden we bedding in wat altijd aanwezig is zowel buiten onszelf als in onszelf: het verloop van de seizoenen. Elk seizoen, en ook elke fase van ieder seizoen toont zich op een andere manier, telkens veranderend, verschuivend, doorgroeiend naar wat volgt. De uitnodiging van het vuur is RUST en BEDDING vinden in deze beweging van ‘altijd maar verandering’. Zo is het voor ons zowel leerschool als draagvlak voor ons persoonlijk en maatschappelijk leven.

Het vuur is één van de natuurelementen waarbij mensen al sinds hun oorsprong samenkomen. Het vuur geeft veiligheid, verbinding en richting in ons dagelijks bestaan, en nodigt uit om stil te staan bij hoe het met ons gaat op elk moment, in elke fase van ons leven. Bovendien heeft het vuur ook een heel specifieke aardende werking, helpt om je focus te houden op wat voor ieder van belang is op elk moment, en zuivert je levensthema’s uit tot haalbare en werkbare intenties.

De vuurcirkels gaan buiten door, ongeacht de weersomstandigheden. Er zijn telkens dekens voorzien waar je op kan zitten of die je om je heen kan slaan bij koud weer. Bij regen voorzien we een shelter waaronder we kunnen schuilen indien nodig.

Gemengde vuurcirkels voor mannen en vrouwen

Deze gaan door op elke 1ste woensdag van de maand. We zijn hierbij voornamelijk aanwezig als mens, met ieders mannelijk en vrouwelijke kwaliteiten en geaardheden, en zonder ons met slechts één ervan te identificeren. In zowel ons ‘vrouw’ zijn als ons ‘man’ zijn, zijn we vooral mens, met alle uitdagingen, verhalen en avonturen die daarbij horen. Op die manier spiegelen we ons aan wat er buiten ons in de natuur op elk moment aanwezig is.

Gemengde vuurcirkels: Elke 1e woensdag van de maand – 20u tot 22u15.

Mannenvuren

De mannenvuren gaan door op elke 3de woensdag van de maand. Zoals het voor vrouwen goed is om onder vrouwen samen te komen en zich aan elkaars verhalen, verbinding en aanwezigheid op te laden, zo is het ook voor mannen goed om geregeld onder mannen samen te komen om herkenning, verbondenheid en vriendschap te ervaren. We delen elkaars zoeken, elkaars leven en beleven in de rijkdom van ons ‘man’ zijn, in aanwezigheid van het knetterende, sissende, altijd-in-beweging-zijnde vuur.

Mannenvuren: Elke 3e woensdag van de maand – 20u tot 22u15.

12 Uren van Vuur

Bij de start van elk nieuw seizoen houden we een stilte marathon van 12 uren lang: de ‘12 Uren van Vuur‘. Telkens op de eerste zondag van elk seizoen, zijn we van 9u ‘s morgens tot 21u ‘s avonds bij het vuur. We duiken diep de stilte in en maken ons klaar voor het komende seizoen. In de stilte kan veel zichtbaar en voelbaar worden over wat voor ieder van ons van essentieel belang is in de komende periode. Dit nemen we mee als basis om ten volle het komende seizoen te kunnen aangaan en beleven. We leiden de stilte in met een aantal deelrondes zodat ieder moeiteloos en ten volle de stilte kan induiken. Ook nadien voorzien we tijd en ruimte om stapsgewijs uit onze stilte te komen en helemaal opgeladen weer verder te kunnen gaan in ons leven.

Soms kan de stilte pittig en confronterend zijn, waarbij voldoende veiligheid en een ophelderend kader wenselijk is. Tijdens de stilte-tijd heb je hiertoe als deelnemer de mogelijkheid om een individuele sessie te vragen. Hierin werken we met familie- of systemische opstellingen om te kijken wat jou kan dienen om verder de stilte ten volle te kunnen aangaan.

Tijdens deze stilte marathon zijn fruit, thee, water en maaltijdsoep voor ‘s middags en ‘s avonds voorzien. Eten doen we overdag en ‘s avonds ook in stilte.


Heb je vragen of de ’12 Uren van Vuur’ echt iets voor jou is, of andere praktische en specifieke vragen of onzekerheden: stuur me een mailtje via christophe@traumaherstel.be via het contactformulier. Ik sta je graag te woord.